Galeri

KBAT: Program i-Think


KBAT atau Kemahiran Berfikir Aras Tinggi merupakan keupayaan murid untuk  mengaplikasi pengetahuan, kemahiran dan nilai dalam membuat penakulan. Kemahiran ini telah diterapkan ke dalam beberapa matapelajaran di sekolah untuk melahirkan generasi modal insan kelas pertama serta berdaya saing. Selain itu, ianya sejajar dengan perkembangan sistem pendidikan Malaysia melalui Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (2013-2025) yang menekankan kualiti pendidikan setaraf dengan negara luar.

Bagi mencapai matlamat PPPM, Kerajaan Malaysia telah menubuhkan Agensi Inovasi Malaysia (AIM) dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam membangunkan program i-Think. logo i-think smProgram ini telah dilancarkan baru-baru ini dengan menggunakan media teknologi sebagai medium perantara guru dan murid. Oleh itu, para guru telah dimaklumkan untuk log masuk ke dalam i-think portal dengan menggunakan No KP sendiri tanpa “-” dan kata laluan ithink123.

Bagi guru yang bermasalah semasa log masuk, buat aduan melalui i-think portal dengan menekan butang ‘support’ yang berada di bahagian bawah.

support

Kemudian, paparan tetingkap akan keluar dan meminta memasukkan maklumat yang dikehendaki. Setelah selesai, tekan butang submit. Tunggu pihak iThink membuat maklum balas melalui email yang cikgu gunakan.

submit

SUMBER: Admin

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s